PROJEKT NOVEGA ŠOLKEGA IGRIŠČA

Spoštovani starši in krajani, radi bi vas obvestili o napredku akcije v zvezi z otroškim igriščem zato si prosimo vzemite čas za branje tega obvestila.

 

V šolskem letu 2016/17 smo začeli akcijo zbiranja sredstev za prenovo otroškega igrišča in postavitev učilnice v naravi. V projektu (kot priloga) smo predvideli scenarija (dobro in odlično). Ob koncu šolskega leta smo skupno zbrali 10.235,42 eur., od tega: (2.500 eur ste prispevali starši z mesečnimi prispevki za šolski sklad, 2.261 eur smo zbrali z dvema zbiralnima akcijama papirja, 1.588 eur smo zbrali na prazničnem sejmu, 1.379,65 eur smo zbrali na šolskem ŽIV ŽAVU, 207 eur od prispevka 0,5% dohodnine staršev in zaposlenih, 2.300 eur prispevki donatorjev in družin, ki so prispevali višje zneske: Marjan Pipan d.o.o. (Patenti in blagovne znamke), Comark d.o.o., družina Nahtigal, Optika Mali, družina Radojevič, Efaflex inženiring d.o.o., Grafika Fabjančič, družina Szilagyi).

Zbrali smo več sredstev, kot smo jih potrebovali za realizacijo dobro in manj kot bi jih potrebovali za realizacijo odlično zato smo se na sestanku šolskega sklada staršev, 19.5.2017, odločili za realizacijo prav dobro, in sredstva porabili za: postavitev učilnice pod krošnjami, dobava in montaža treh talnih iger, dobava in montaža dvojne gugalnice, igralno enoto s toboganom in plezali, varnostne podlage za novi enoti. V blagajni šolskega sklada je ostalo še 2.236 eur, ki se bodo namensko porabila za ostalo prenovo igrišča a za celotno realizacijo obnove nam zmanjka še vsaj 6.000 eur zato bomo tudi v šolskem letu 2017/18 vsa zbrana sredstva namenili za obnovo otroškega igrišča in postavitev šolske table v učilnici v naravi.

(Zbirali bomo odpadni papir, prodajali izdelke na prazničnem sejmu in ob 50 letnici naše šole, vabljeni ste k namenitvi 0.5% dohodnine, mesečnemu prispevku za šolski sklad in drugim donacijam.)

V tem e-mailu pa Vas iskreno prosimo tudi za pomoč pri iskanju potencialnih donatorjev/sponzorjev,- če ste lastnik podjetja oz. imate v kakšnem podjetju dobre kontakte, informacije, (pogodba v prilogi), saj bi v tem šolskem letu zares želeli realizirati celoten projekt. Zaželjeno je, da sporočilo delite tudi med starše otrok, ki obiskujejo še vrtec v Smledniku.

Sedaj je pravi čas za to!

Že v naprej najlepša hvala za izkazano dobro voljo in pomoč pri realizaciji projekta. 

Povezave:

1. Projekt obnove otroškega igrišča in postavitve učilnice v naravi

2. Pogodba o donatorstvu z OŠ Simona Jenka Smlednik

3. Obrazec za namero 0,5% dohodnine

Prijeten jesenski pozdrav: Urška Podgoršek (vodja akcije zbiranja sredstev) in predstavniki šolskega sklada.

 

Smlednik, 9.11.2017

Objavil Marko Valenčič 10. 11. 2017