EVROPSKI ŠPORTNI DAN

2.  ŠPORTNI DAN – ČETRTEK, 22. 9. 2022 ZA 4. DO 9. RAZRED

DRŽAVNO PRVENSTVO V GORSKIH TEKIH ZA OSNOVNE IN SREDNJE ŠOLE NA STAREM GRADU.

*Učenci, ki tekmujejo, pridejo na Stari grad med 8.30 in 9.00. Javijo se pri prijavni mizi (učiteljice Anita, Mojca in Alenka K) , dobijo svojo štartno številko, ki jo pritrdijo na prsni del. Številka se mora med tekom videti, da jo sodniki na progi zabeležijo. Preberejo štartno listo in se ogrevajo.

Vsi učenci tekmovalci dobijo malico takoj, ko pritečejo v cilj.

Ob 9.40 se vsi skupaj zberejo pri ozvočenju in prisostvujejo slovesni otvoritvi.

Ob 10.00 je prvi start promocijskega teka. Vsi tekmovalci sledijo napovedovalkam, ki bodo sporočale kdaj je naslednji start.

*Učenci pomočniki, pridejo na Stari grad ob 8.30 in se javijo učiteljem, katerim so dodeljeni za pomoč.

Učenke 8. razreda, se javijo učiteljicama Miji in Tini.

Učenke 9. razreda se javijo učiteljici Janji; fantje 9. razreda, se javijo učitelju Milanu in pomagajo pri varovanju. Vsi pomočniki dobijo malico na Starem gradu.

*Učenci pohodniki, pridejo v šolo ob 8.30, dobijo malico in se v spremstvu učiteljev peš odpravijo proti Staremu gradu. Zbor učencev bo pred glavnim vhodom v šolo. Vodja poti bo učiteljica Andreja Kerč.

V času pred, med in po tekmovanju NE DOVOLIMO, da se učenci vzpenjajo na razvalino, niti, da plezajo po skalah.

Učitelji poskrbimo, da bo ta dan minil mirno in strpno, tako kot vseh 21 let prej.

Napovedovalki Marija in Neža, poleg vseh drugih napovedi, na glas opozarjata učence, dijake in njihove spremljevalce, da je pot na vrh razvaline zaprta.

Zaključek športnega dneva bo za drugo triado (4., 5. in 6. r) ob 12.00; za tretjo triado (7., 8. in 9.r) se ŠD konča ob 12.15. Vsi učenci se javijo svojim razrednikom, da jih označijo poimensko, preden odidejo domov.

Učenci 4. in 5. razreda, grejo skupaj z učiteljicami v šolo. Tisti, ki imajo kosilo v šoli in OPB, je vse kot običajno.

Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda, grejo domov sami. Sponzorji so nam omogočili, da bodo tekmovalci in drugi obiskovalci, na Starem gradu dobili Kranjsko klobaso; Pečjakove dobrote in sadje, smo kosilo za učence 6. do 9. razreda v šoli odpovedali.

VABILO

Letos bo na Starem gradu rekordno število mladih sovrstnikov – tekmovalcev iz cele Slovenije. Prosimo vas za dostojno obnašanje in dosledno upoštevanje pravil. Kot gostitelji pokažimo, da smo lahko vzorni gostitelji in prijazni sovrstniki. Hvala!    

Smlednik, 20.9. 2022                       

Športni pedagogi               

Skip to content