Obdarimo otroke iz socialno šibkih družin

Rdeči križ Slovenije vsako leto organizira dobrodelni teden »ZA OTROŠKI NASMEH«. Letos bo potekal med 21. 11. in 28. 11. 2022. V tem tednu od ponedeljka do ponedeljka lahko darujete: suho sadje, piškote, sladkarije, nove šale, kape, rokavice in nogavice za otroke. Zbiramo tudi prostovoljne prispevke »1 euro za otroški nasmeh«. Po razredih bo potoval hranilnik RK, v katerega lahko darujejo učenci in delavci šole.
Vse darove bodo sprejemale razredničarke. Nato jih bomo dostavili na RKS – Območno združenje Ljubljana na Tržaški cesti. Več v dopisu RKS.

Ravno v tem tednu poteka tudi Teden Karitas-a, ki se priporoča za sredstva, ki pa jih lahko darujete preko župnijske Karitas, preko SMS sporočil in položnic. Letošnji teden teče pod geslom: SKUPAJ
DELAJMO ZA DOBRO.
Obema dobrodelnima organizacijama je skupni izziv ohranjati človečnost, dobronamernost in sprejetost za vsakega človeka. Zasvojenost, jeza na družino ali ves svet, agresivnost, revščina, zapuščenost, malodušje – vedno je to človek, vreden dostojanstva. Z našo dobro mislijo in pomočjo mu lahko vrnemo košček tega dostojanstva.

Smlednik, 20.11.2022

Stanka Grah
Mentorica RK na šoli

Skip to content