Erasmus+ srečanje – Ulm

Učenke, učenci in spremljevalki, so se oglasili iz Ulma, kamor so srečno prispeli. Objavljamo nekaj fotografij. Dnevno bomo fotografije dodajali v foto galerijo.

Učiteljica Urška je napisala: “prvi…mrzel in naporen dan je za nami. Sprejem v šoli, ogled mesta Ulm, športne igre in show cooking so bili del prvega dne. Težko rečem da nas ni zeblo…lahko pa rečem, da smo se imeli fajn…”

Drugi dan smo si zagotovo utisnili v spomin dolgo potovanje z vlakom, saj smo namest 1.40 potovali kar 4 ure do Münchna. V tehničnem muzeju je bilo veliko zanimivega in učenci so lahko raziskovali različna področja (astronomijo, zdravje, kemijo…). Kosilo smo imeli v znani pivnici Paulaner kjer smo imeli priložnost poskusiti znane nemške brezmesne in mesne jedi. V mraku, ko so zasijale praznične luči pa smo si ogledali še christmas market na znanem  Marienplatz v centru Münchna.

Tretji dan smo se v dopoldanskem času preizkusili v drsanju in bili presenečeni, da so se tega izziva korajžno lotili tudi Španci in Grki, za katere je bil ta izkušnja nekaj povsem novega. Popoldne smo obiskali božični market v Neu Ulm, kjer je bilo polno starih tradicionalnih kulinaričnih dobrot in domačih obrtniških izdelkov. Dan smo zaključili z razburljivo košarkaško tekmo med Ulmom in Frankfurtom. Ker smo glasno in vztrajno navijali, je ekipa Ulma zmagala, mi pa smo se zadovoljni a utrujeni vrnili v hotel.

Četrtek je bil zgodovinsko obarvan, obdajala pa sta nas tudi sneg in mraz. Po okusnem hotelskem zajtrku smo se odpeljali do znamenitega gradu Neuschwainstein, ki se pojavlja tudi v risankah Walt Disneya. Pravo zimsko idilo pa smo doživeli na najvišjem vrhu Zugspitze. Tam smo se lahko sankali in uživali v zimskih radostih. Zadnjo večerjo smo si privoščili v hiši palačink, se sprehodili še čez božični sejem in hitro stopili proti našemu hotelu.

Zadnji dan naše ekskurzije v Nemčiji smo začeli športno, saj smo se preizkusili v balvanskem dvoranskem plezanju. Imeli smo zadnje skupno kosilo v Hungry turtle kjer smo jedli mehiško kosilo. Po pojedini smo zapeli praznične pesmi, ki so nas še bolj zbližale. Pred odhodom pa smo si ogledali notranjost znamenite ulmske katedrale z bogato zgodovino in se s težkim srcem poslovili od naših novih prijateljev.

Skip to content