Erasmus+ srečanje – Lublin

Zadnja mobilnost v projektu Passport to Health, Erasmus+, se je odvijala v mestu Lublin na Poljskem. Poljaki so zelo gostoljubni in prijazni, kar se je pokazalo v vseh petih dneh našega srečanja. Program obiska je bil pester.

Lep teden se je začel z obiskom mesteca Kazimierz Dolny, kjer smo si ogledali staro mestno središče, razvaline starega gradu in mestni stolp. Z rečno ladjo smo popoldne zapluli po reki Visli.

V torek so nam pripravili lep sprejem v šoli. Učenci so zaigrali moderno priredbo Sneguljčice in zato poželi velik aplavz. Zanimiva je bila razdelitev v skupine in obisk aktivnosti po skupinah. Obiskali smo uro kuhanja “Polish Pierogi”, postali pajki in plezali na velikih plezalnih stenah, imeli delavnico “drums alive” in si ogledali šolo.

Sreda je bila zelo športno aktivna. Prehodili smo več kot 16 km. Najprej smo imeli predstavitev nordijske hoje in potem obhodili jezero Zemborzycki Lake.

V četrtek je bil na sporedu voden ogled mesta Lublin, zvečer pa zaključna prireditev, podelitev certifikatov in plesni večer.

Med učenci sodelujočih držav so se razvile prijateljske vezi in težko smo se poslovili, ko smo odšli vsak na svoj konec Evrope.

Skip to content