Brezplačna otroška delavnica, 19. 10.

Delavnico prireja Center arhitekture v sklopu spremljevalnih dogodkov razstave 10 LET IGRIVE ARHITEKTURE, ki si jo v Galeriji Kresija lahko ogledate do 6. novembra 2019. Vabljeni!

GEODETSKA KUPOLA
brezplačna otroška delavnica v Ljubljani

Sobota, 19. oktober 2019, ob 10. uri
Galerija Kresija, Stritarjeva ulica 6, Ljubljana

Delavnico bo vodil arhitekt Matej Fornazarič.
 
Kako lahko povežemo matematiko in arhitekturo? To je pred desetletji uspelo arhitektu, vizionarju in izumitelju Buckminster Fullerju, ko je iz trikotnih elementov sestavil kupolo, trdno strukturo s katero lahko oblikujemo zanimive prostore. Na delavnici bomo iz trikotnih elementov, k jih bomo prilagodili izbrani funkciji (morda bo to rastlinjak, hiša na oddaljenem planetu ali kakšna druga zanimiva stavba) sestavili kupolo, če nas bo veliko, tudi dve. Če bo lepo vreme, jo bomo postavil pred galerijo in jo predstavili mimoidočim.

______________________________

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.

Vsako leto oktobra pričenjamo novi cikel delavnic Igriva arhitektura – program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije že od leta 2009. Tudi za letošnje šolsko smo k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove arhitekturne svetove.

Prijazno vabljeni!

 

Objavil Marko Valenčič 18. 10. 2019