Sklep MIZŠ o podaljšanju počitnic

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport  je sprejelo sklep :

«V TEDNU OD VKLJUČNO PONEDELJKA, 2.novembra, do VKLJUČNO PETKA, 6.novembra 2020, se nadaljujejo JESENSKE POČITNICE.«

 

Lepo pozdravljeni.

Marko Valenčič

 

Informacija staršem o ravnanju ob potrjenih okužbah 

 

Spoštovani starši,

glede na trenutno epidemiološko sliko in dnevni porast okužb se sprejemajo novi, strožji ukrepi za zajezitev širjenja okužb, ki veljajo splošno za vse prebivalce in tudi ukrepi, ki se nanašajo na posamezna področja, kar pomeni tudi posebni ukrepi na področju vzgoje in izobraževanja.

Naraščanje števila okužb s Covid 19 nam onemogoča kontrolirano in pravočasno sledenje okuženih in obveščanje vseh vas, staršev.

V prihajajočih dneh naj velja, da kot šola od vas pričakujemo dnevno opazovanje otrok in takojšno ukrepanje ob zaznanih bolezenskih znakih. V primeru okuženosti s Covid 19 naj otroci takoj ostanejo doma v karanteni. V primeru, da je vsaj en član družine Covid 19 pozitiven, pa otroci ostanejo doma v samoizolaciji. V obeh primerih je potrebno takoj poklicati pediatra za pridobitev nadaljnih navodil.

Prosimo, da morebitno  potrjeno okužbo vašega otroka preko dogovorjenega kanala sporočite otrokovi razredničarki, ki bo informacijo prenesla vodstvu šole za namen sporočanja ustreznim epidemiološkim službam.

V slogi je moč, zato bodimo odgovorni, odreagirajmo takoj in ostanimo zdravi

Objavil Marko Valenčič 30. 10. 2020