Potrjen pojav COVID19 na šoli (3.a, 8.a)

Spoštovani

 

Obveščam, da smo  (27. 5. 2021)  prejeli sporočilo o potrjenih okužbi s COVID19 pri učenki 8.a in učencu 3.a razreda. 

Sum okužbe je bil  potrjen  27. 5. Učenka 8.a je bila nazadnje  bila v  šoli v četrtek 19. 5. 2021, 3.a razred je v karanteni od 20.5.

 

Oseba, pri kateri je potrjena okužba s SARS CoV-2, v oddobju njene kužnosti, ni bila vključena v vzgojno izobraževalni proces znotraj zavoda. Glede na zapisano, ocenjujemo, da gre za majhno tveganje za okužbo. 

 

Seznanjam vas z ukrepi v skladu z navodili  NIJZ in šole v tem primeru:

Učenki in učencu je odrejena karantena.

 

Starši učencev, ki so v prejšnjem tednu bili v kontaktu z učenko so dobili  obvestilo "Pismo za starše otrok/učencev/dijakov in zaposlene o tesnem kontaktu z osebo s potrjeno okužbo".

Prosimo vas, da se seznanite z in upoštevate Navodila osebam, ki so bile izpostavljene okužbi s SARS-CoV-2, ki so dostopna na https://www.nijz.si/sl/izolacija v poglavju Navodila osebam, ki so bile izpostavljene okužbi s SARS-CoV-2.

 

 

Ukrepi šole:

Starši, zaposleni,  MIZŠ, CZ Medvode, občina Medvode so seznanjeni, če bo potrebna kakšna pomoč, jo bomo dobili.

 

Ključne informacije o koronavirusu SARS-CoV-2 so dostopne na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

 

Vljudno prosim, da vplivate na svoje otroke, da se v čim večji meri (tudi izven šole) držijo priporočil NIJZ. Enako velja tudi za vas in zaposlene.

 

Lepo vas pozdravljam, Marko Valenčič

Objavil Marko Valenčič 28. 5. 2021